Közzétéve:

Az okos gardrób…

A mai bejegyzésem ismét a praktika jegyében fog íródni, olyan ikonikus darabokat hoztam el ma nektek, ami nélkül nem létezhet egy nő sem, egy női gardrób sem.Természetesen mivel imádom a ruhákat kicsit magam ellen beszélek, de azért meg van az a mérték, ami még az egészséges kategóriába sorol, így nagyon figyelek arra hogy egyforma ruhákat ne vásároljak sem színben, sem fazonban és arra pedig különösen, hogy tudatosan öltözködjek, olyan darabokat shoppingoljak amik jól kombinálhatóak.

Ma 8 olyan ruhadarabot mutatok be,ami nélkül nem létezhet női gardrób, nem csak azért mert alapdarabok, hanem azért mert valóban szerintem nincs olyan nő akinek ne szerepelnének ezek a cuccok a gardróbjában, megjegyzem nagyon helyesen, mivel a mai divatos és stílusos öltözködésünk alappillérei.

1. Az én személyes kedvencem: BLÉZER

Legyen fekete, fehér, élénk, csíkos, pöttyös vagy mintás szerepelnie kell a szekrényedben. Nekem kb 6-8 blézerem van és nem tudom megunni, legyen szó elegáns vagy laza szettről a blézer telitalálat lehet. Kombinálhatósága 5ből-5ös arról pedig ne is beszéljünk, hogy optikailag rengeteget tudunk csalni egy jól szabott blézerrel!

blezerek2

2. A megunhatatlan FARMER

Nem véletlenül számít a világ leggyakoribb ruhadarabjának. Kényelmes, sokszínű, könnyen variálható darab, és szerencsére a választék is hatalmas belőle. Lehetőleg kék színűt vegyünk, ez – a fehérrel ellentétben – minden évszakban simán viselhető. A nagyon csőszárú verziókat próbáljuk meg elkerülni,vagy ha nagyon szeretnénk, akkor űber magassarkúval felvenni,hogy gyönyörű vádlit és combokat varázsoljon nekünk, így nem leszünk egy csőszárú farmerbe szorított kötözött sonkák :)

images

 

3. Little Black Dress azaz a KIS FEKETE

Az egyik legstabilabb női ruhadarabnak számít az utóbbi évszázadban, elegáns, előnyös, egyszerű és gyönyörű. Olyan nélkülözhetetlen elem ez a ruhatárban, ami minden alakra és szinte minden alkalomra tökéletes választás, ráadásul kitűnően variálható színes kiegészítőkkel és egyéb ruhadarabokkal.

lbd

4. Colombo kedvence a BALLONKABÁT

Minden szekrényben ott a helye, hiszen hihetetlenül jól kihasználható, főként fekete színben. Sikkes, szexi, és ami a legfontosabb, mindenkinek jól áll. Viselhetjük éjszaka és nappal is, ruhával, elegáns nadrággal, egyszerű farmerrel, sőt szoknyával is.

ballonkabat_nagy

5. A női fegyver MAGASSARKÚ

Természetesen a magassarkú cipők sem hiányozhatnak a nyolcas listáról, még ha a mindennapi viseletünkben a kényelmetlenségük miatt sokszor nem is jutnak vezető szerephez. A többcentis sarkak optikailag nyújtják, szebbé teszik az alakot, kiemelik a lábat, így a fontos pillanatok miatt igenis helyük van a női szekrényekben. És valljuk be őszintén ettől érzi igazán nőnek magát egy nő!

l

6. A kényelmi szempont a BALERINA CIPŐ

Na igen itt a másik szempont :) Akár üzletasszonyok, akár háromgyerekes anyukák vagyunk, akár mindkettő egyszerre, a balerinacipő igaz jolly joker. Válasszunk egy olyan kényelmes, elegáns, sokféle színnel párosítható darabot, ami elegáns ruhával és farmerrel is jól mutat. A hétköznapokon igazán feltűnő és nőies is tud lenni megfelelő kiegészítőkkel :)

klasszikus

7. A női titkok tudója, a TÁSKA

Egy fekete, mindenhez passzoló táska nagyon fontos kiegészítő, amire bármikor szükség lehet. Legyen szó egy moziba megbeszélt randiról, vagy egy céges vacsoráról, egy kisebb vagy közepes méretű, jól kihasználható táska mindig jó választás, az aktuális divattrendektől függetlenül is.

kedvenc_taskak

8. BLÚZOK

Az „alapblúzok” életviteltől függően lehetnek ingek, de egyszerű szabású, kényelmes, mégis elegáns topok is. Érdemes többféle színben is tartani belőlük, de talán a leghasznosabbak a fehér vagy krémszínű verziók. Ezeket könnyen párosíthatjuk szoknyákkal, nadrágokkal, viselhetjük hétköznap farmerrel ugyanúgy, mint ünnepélyes pillanatokban egy elegánsabb nadrággal.

l_f-f-termek

Természetesen ezt a listát holnap reggelig folytathatnám, hiszen annyi praktikus darabot használunk a mindennapokban, de nem ez volt a cél, hanem az, hogy 8 alapdarabra leszűkítsem a gardróbunk befogadó képességét… Na jó tudom megannyi hely van még, és más és más az ízlésünk, úgyhogy ezek legyenek csak mérvadó tanácsok…Magam is tudom, hogy a farmerdzsekiktől a maxiszoknyákon át a kiegészítőkről nem is beszélve rengeteg mindent kihagytam, de ígérem egy következő bejegyzésem ezekre a darabokra fog épülni…

Addig is gyönyörű napot Nektek!

Habcsók

D.