Közzétéve:

A Boyfriend Jeans titka

Ma úgy gondoltam ismét egy központi témát boncolgatok, ez pedig a napjaink legmenőbb nadrágja a boyfriend jeans, vagyis a férfi szabású farmer nadrág.  A boyfriend, vagyis „fiúbarát” stílus arra utal, hogy ennek követője leginkább úgy néz ki, mint aki reggel a fiúja ruháiba öltözött, és ez vonatkozik a fazonra és a méretre egyaránt.
Vagyis az irányzat magába foglal bő, egyenes szárú nadrágokat, főleg farmereket, amelyek alját szélesen vissza kell hajtani.  Tehát ez a boyfriend nadrág, mivel tisztáztuk a szó és a stílusirányzat jelentését, érdemes egy pár szót ejteni a viseléséről is. 

Ha őszinte akarok lenni akkor elmondom nektek, hogy ez a fazon abszolút közel áll a szívemhez, de valamiért még mindig kettősséget érzek vele kapcsolatban, hiszen nekem is van és imádom is, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy maximálisan jól is áll. Sajnos igen, ez egy ilyen ruhadarab nem mindenkinek áll jól, főleg azért nem, mivel optikailag lényegesen növel. Tehát meg kell találni az arany középutat, a bő nadrág és a szűkebb felső kombinációjában.

Az egyik kedvenc bloggerem Gabi Fresh előszeretettel viseli, és ő rájött a titokra miként kell helyesen hordani az ilyen fazonú nadrágokat.

7932060096_39d4e13b7d_z

Alapvetően ez egy olyan kultikus darab, ami vagy tetszik valakinek vagy nem, vagy eltudod képzelni azt, hogy picit lóg rajtad vagy nem.  Tény, falakba ütközik, mert nagyon sokan nem tudnak vele azonosulni, pedig úgy gondolom, hogy egy nagyon jól kombinálható ruhadarabról beszélünk. Éppen ezért összeállítottam 3 variációt a boyfriend jeansre építve, hogy megmutassam nektek milyen sokféleképpen lehet viselni.

Az első:

z

A boyfriend gatyók alapból ugye fiúsak, éppen ezért én mindenképpen kontrasztot állítanék fel egy egy szettben, méghozzá magassarkúval, így abszolút kompenzálni lehet a férfias nadrágot egy nőies cipővel, és kiegészítőkkel vagy mondjuk egy gyönyörű vörös rúzzsal.

A második:

y

A maszkulin hatást nem csak magassarkúval de lágy pasztell színekkel is lehet ellensúlyozni, ez a szett a személyes kedvencem lett, annyira nőies és finom, hogy valószínűleg nem tudnék rá nemet mondani. Bármikor felvenném, na jó igazából mindhárom szettet, hiszen abszolút az én ízlésemet tükrözi mind :)

A harmadik:

x

A boyfriend jeans is lehet bővebb illetve picit szűkebb fazonú, így ha szűkebbet választunk akkor simán fel lehet hozzá venni egy oversize felsőt, viszont én ezt is kompenzálnám egy rövid aljú mellénnyel vagy dzsekivel, ami azért picit optikailag csökkenti a felsőtestünk méretét. A nike air max meg igazából örök szerelem a számomra, úgy gondolom mindenhez jól megy, erre a tavasz beköszöntével bizonyítékot is fogok Nektek hozni. :)

Úgy gondolom tehát, a titok ismét az arányokon múlik, próbáljunk az összeállításainkban az egyensúlyra törekedni, és arra az örökérvényű szabályra, hogy ha lent bő fent szűk, ha fent szűk lent bő :)

Nagyon remélem picit tudtam segíteni megoldani a boyfriend jeans viselésének rejtélyét. Én úgy gondolom semmire nem kell nemet mondanunk a divatban azért mert nem 36-os mérettel büszkélkedhetünk…

Szóval csak bátran és stílusosan! :)

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek van, nyugodtan írjatok itt vagy a facebookon :)

Szép napot Mindenkinek!

Habcsók

D.